Vegyesvágott

<

p> Érdekes ám a bürokrácia. Második alkalommal kíséreltem meg az útlevélcsináltatást. Először elzavartak, mert a személyim már lejárt, a teljesen érvényes, hatályos új jogsim meg nem volt elég személyazonosító nekik. Ki a nagy ajtón, arrébb eggyel, be és ott máris csináltattam a személyit. Kérdi a hölgy, mikor igazolom magam a jogsival, hogy miért is akarok én mégegy kártyat, mert az az új jogosítvány annyi mindenre jó ám, hogy csuhaj. Elsírom neki a bánatom. Ja hogy mi nem fogadjuk el, ez érdekes.- közli. Most tartottam a második felvonást, mert megjött az új személyi. Egyébként a diáknál is véknyabb, kíváncsi vagyok mennyit bír.moriarty Megint elsütöm a jogsit. Most még kerekebb szemmel néz rám az irodista srác. Jogsival? - kérdi kis idő után. Jó az személyinek is. - válaszolom. Aztán megszánom az új kártyával és egy büszke mosolyjal. Ez utóbbi persze teljesen indokolatlan, mert megint sikerült űgy kinézni a fotón, mint egy kócos hippi. Bár ez ha jobban megnézzük kúl. :)
Behívnak, fotó. Aztán behívnak megint, egyirodista lányka csesz le, hogy úgymond sérült az útlevelem. Valahol igaza van. Tényleg túlélt párezer kilométert gyalog, autóval, busszal. Aztán megoldódik a helyzet. Mégsem kell 8 k-t fizetnem, ennyi lenne a sérült és lejárt útlevél pótlása, mert a baromira szakértő számítógépes rendszer nem tudja kezelni, hogy egy útlevél egyszerre járhat le és lehet sérült. Mivel ilyen nincs, fizetem az alap tarifát, a 4 k-t. Mindjárt más. Viszonlátás, kiskézcsók, én nyertem.

<

p> Hivatalos ügyek elintézve, irány a “város”. (Echte miskolcizmusnak tűnik, hogy a főuca és csatolt részei a város:)) Megkísérlek születésnapi ajándékot venni TeVének. Persze könyvet. Tőlem többnyire azt szokás kapni. De a kedvenceim persze már nincsenek. Ez egy régi könyv. - próbál megnyugtatni az eladó az Alexandrában. Nem közlöm vele, hogy nem az Új versek első kiadását keresem, sőt nem is Vizsolyi Biblia kell. Anyját az ilyennek. Az érettségizett-eladót-felveszünk jellegű könyvesboltosok mindig kiakasztanak. Átmenekülök a Fókuszba, ahol sikerül hat ötlet közül megtalálni a hetediket.

<

p> A kocsihoz visszaúton még szemembe ötlik egy reklám. Váltson sms-ről mms-re. Érdekes ötlet. Míg megtalálom az ótót, próbálom leképezni, milyen lehet a “Ha jössz haza, hozzál kenyeret” jellegű mms, vagy a “16:20-assal jövök, majd hazacsörgök Nyékládházáról” jellegű.