Kis országunk székesfővárosa, Budapest

Nyolcvan szervezésbeli kombó után, minden valőszínűséggel szemben, sikerült mégis feljutnunk Pestre. Verziók: megyünk, nem megyünk, ottalszunk Ördinél, jövünk haza, jön TeVe, nemjön, jön helyezze Mérnökúr, ketten megyünk. A végső verzió tegnap estére alakult ki, mikor is ott volt Lajos is és Meszt (a szállító :D) megitta az első pohár borát. Arra az italra egyébként is durva szükség volt, mert sikerült kb végigszívni az utat. A kezdet kezdetén még sikerült venni aksit Meszt telefonjába, de ez volt az utolsó “sikerélmény”. A fényképezőgép-szervízben - ez volt a fő cél - közölték, hogy szoftveráttöltés közben jött egy áramszünet, és gallyra vágták a gép elektronikáját, de nem kell aggódni, megszerelik, csak megint várni kell. Asszem a Minolta egy komolytalan cég, és ezt mondtam is Mesztnek.
Utána irány a Soósfotó, ahol nem foglalkoznak Cokinnel, így nem vettem szűrőkészletet. Cserébe visszafelé a Jókai utca sarkán találtunk egy remek kínait, ahol holmi ötszáz forintokért bőségesen meg lehet kajálni, ráadásul ha jó asztalhoz ülünk, még kínai napisajtó is van. A multikulti túra laptoptöltő nem vételével folytatódott - ez is Mesztnek kellett volna — cserébe találtunk egy arab vegyesboltot (igen, van ilyen) egy raklap jósággal. Tehát aki Pesten akar beruházni például rózsacukorra, az menjen el a Lágymányosi-híd felé és ott nézelődjön szorgosan körbe. Majdnem a Mountex mögött van ez a jóság. Ahol nyári kalapot nem vettem mert csak gagyi és földrészfelfedezős sapikat tartanak, holott nekem meg hordásra kell.
Ekkor már kezdtük volna felhúzni magunkat, de befékezett a előttünk egy ótó, a hátsó ablakon a következő felirattal: “Save a cow, eat a vegetarian.” Röhögés lett a vége. Így aztán elnaviga Ördiékhez, ahová csak be akartunk köszönni, viszont miután ezt megtettük, nem engedtek el. Kénytelenek voltunk fehérbort, vörösbort és grappát inni, túróscsuszát enni és megnézni a Shrek kettőt (meg az úristen_at_menny_pont_hu-t is Kopirájt Meszt ;)). Szörnyű volt, de hát ez az Ördi már csak ilyen. Ha hétvégén jönnek haza, én sem fogom elengedni, míg nem grilleztünk valamit a kertben és nem hallgattunk Pokolgép bakeliteket. Mert ugye szemet szemét… Cserébe nálunk nem fogunk a tetőn inni, mert nem lapos, és valószínűtlen, hogy a rekurziót magyaráznám könyvekkel szemléltetve ittasan. :)

<

p> Jah hazafelé dögmeleg. A gokartos - kiegészítő feladat - zárva. Ezért autópálya, Eddahallgatás meg valami más is, amiről nem tudtuk mi, de kiderült Gugli bátyánknak hála, hogy Siouxie and the Banshees.