Silentfriction

Ismét ráébresztett az index, hogy a magyarok mennybe ballagó szomorúszemű úristenei igenis létezik és igenis hollakik. (Hollakásügyi információhiányban szenvedőknek szeretném küldeni Charlie-tól a Nézz, nézz az ég felé című slágert felebaráti szeretettel, undzóvejter.) No szóval miután a reggeli unalom ellen végigolvastam pár cikket…

<

p> Apropó kávézni kéne, lehet, hogy az is hat. Le a konyhába, hagyaélki ügyek intézése. Név szerint: anyai hagyaték - három kávé és egy panini becenevű dolog. Míg a mikró pirítja a kávét (duplaplusz adag, ezúton tisztelegve George Orwell előtt) nyelvfilozófiai elmélkedek egy fél paninivel a számban. Hamarost rájövök - valószínűleg a kávéelvonás hatására - hogy a panini tulképpen egy zsemle, aminek más az alakja, mint az olskool zsemlének. Beleértve természetesen a császárzsemle, tigriszsemle és felfújt, gusztustalan vizeszsemle kategóriák minden tagját. Na de ha ez zsemle és nem ez a neve, akkor valami van. Teória: a nyelvi valóság és a valódi valóság egymásrahatásának eredménye a panini. Elkezdték a zsemlét így hívni és a nyelvi valóság elkezdte görbíteni a valódi valóságot, míg végül a termék tényleg máshogy nézett ki. Cseng a mikró, elbambultam, a multiverzum egyelőre véget ért, vissza a gép elé rinyálni.

<

p> … hogy szavamat ne feledjem, végigszenvedtem az index dvdírós cikkét. Most vagy én nem értem a humorba burkolt társadalomkritikát vagy én nem értem a humorba burkolt társadalomkritikát. Gyerekek ez már az ezer éves maszek mesterekről szóló létezőszocialista kabarékban sem volt vicces. Ugye itt jön az eszképizmus, orientalizmus meg hasonló izmusok, magyarra fordítva scifit olvasok vagy animét nézek. Mivel a sidebarban ott figyelt a sci-fi link, rákattantam. Az első három hír starwars, utána egy ufó, egy scifi con, Bradbury film, Tolkien film (héé ez mióta sf? O_o), starwars…Nagyon röviden alt+f4.
Most pedig jól megállom, hogy arról beszéljek, mi a sf, jó eséllyel csak a “sf az, amit annak olvasunk” definíciót osztom ki és keresek valami olvasnivalót. Sf-et. Nem starwarst. Uff.