Xp tuning

A microsoftos srácok mindig is trükkösek voltak. Vegyük csak az xp service packet. Két mód is van, hogy az ember feltegye. Az első az Express install, ami ékes magyarra fordítva annyit tesz, hogy letölt egy kétmegás fájlt a netről, elindítja az apdétet és utána kb egy óráig töltögeti a szarokat, folyamatos netkapcsolatot használva. Ez ugye minden csak nem expressz. Még csak nem is elsőbbségi levél. ;)
A másik a Network install, amitől ugye azt várnánk, hogy a hálózatot használja. Ezzel szemben, ha ezt választjuk, letöltjük a teljes szervízcsomagot - a maga 130 megájával - és utána nethasználat nélkül felrakjuk. Ez azért network, mert egy saját hálózatra könnyebb felrakni, mint minden géppel töltögetni. Meglepő, nem?
Persze az emberek nagy része az express-t használja, aztán szentségel egy sort. Trükkösek ám ezek a Microsoft fiúk. ;)

<

p> Viszont vannak néha jó ötleteik, ha felrakjuk a TweakUi nevű powertoyt (nem adok linket, kidobja a gugli), akkor olyan hasznos funkciókat érhetünk el, amelyek benne vannak az xpben, de nem lehet őket beállítani. Ilyen például az egérfókusz. Az az ablak aktív - oda tudok gépelni - amelyik felett az egér van. Xp-s gimperek szevasztok.