”-…és Völgye jó, legelőin fű kövér…”

Naszóval Kapolcsblog. Mert hazaúton Neuromancerrel megbeszéltük, hogy mi ugyan nem írunk, mert valami úgyis kimaradna, meg mert mikor hazaérvén bekapcsoltam Kimikót, Íves rögtön rikvesztelni kezdte a beszámolót. Úgyhogy most lesz írás, valami tuti kimarad, ésatöbbi.

<

p> Kezdjük a legfontosabbnál. Kapolcs marha drága lett. Nincs diák napijegy, nincs parlagfűszedés… Van ugyan véradás, de ahhoz approved gyík vagyok. És be is ismerem. Cserébe idén csak 250 a sör (bár abból vittünk valami 24 litert :)) Kajáldából voltak jók, sőt voltak jók és olcsók is. (pl. a dörögdi Szimpla vagy az öcsi menza) Az embersűrűség tűrhető volt hétfőtől péntekig, szombaton meg elmenekültünk, mert megyjöttek a pösti vászoncselédek és ponyvalegények.

<

p> Nade témához. Hétfő hajnali három körül estünk be Kapolcsra, köszönhetően a mérhetetlenül zseniális “utazzunk éccaka” ötletemnek. Kissátor felver útmentén, Teve bemász, Kelt bemász, cipzár, szunya. Mindeközben máshol: Kissátor felver, Neuro bemász, Kedvese bemász, cipzár, szunya. Mindeközben megint máshol: Mérnökúr magára zárja Zsüliettet és szunyál. :D Másnap reggel felcaplatás a dombra (igen mi táboroztunk Kapolcs és Dörögd között félúton a dombon), sátorállítás numero kettő, sátorszervíz. Így visszagondolva nem is tudom mire lógtuk el azt a napot, szereztünk még programot, nézelődtünk, de az első happening, amin részt vettünk az este kilences színielőadás volt. A beregszásziak Sólyompecsenye című előadására álltunk be Tevével. Ráadásul a várakozásaimnak teljesen ellentmondva jó volt. Pedig a leggagyibb Boccaccio novella címét választották címül, majdnem ki is hagytam emiatt. Utána dzsesszen majdnem elalvás, borivás, pipázás és végül Hobo lemezbemutató koncert. Részeg fiatalember, magyarvizsla (ez utóbbi volt inkább zavarban), nagyhideg, kiseső, második nap.

<

p> Különben nem lesz ez így jó. Vagy hosszú postot írok (nem írok) vagy nem érti, csak aki ott volt. :) Nah keddi program: Dr. Valter and the Lawbreakers “Húzd rá cigány, baszom a szádat”
Dvorak: Új világ szimfónia Viccesen integet a karmester, Neuróvalm megbeszéljük, milyen vicces arcok ám ezek a karmesterek, és milyen lehet egy kb húsz fős karmesterképzős osztály. Közben Kedvese vagy nevet vagy megvetően néz minket. Komoly zene, na.
Hétrét: Bozi megint marhaságokat mond a számok közben. Fáj. :)
Ajka Reneszánsz pamparampamm: nem tudom kivárni, mert valami amatőr hastáncosok futnak be. Elég fél óra, hogy megsértődjek a világra és otthagyjam a bánatos anyjukba őket.

<

p> Szerdán az eddigieknél is szarabb idő köszönt minket. Kinéz a sátorból, visszamászik, egymás csesztetése. Ingyennapot tartunk emiatt Tevével. Nem veszünk napijegyet, cserébe megkajálunk a Szimplában és leszakadunk a petendi sörsátorba. Rövid félórás késés után megjelenik a Mystery Gang Nyugodt boroskóla, pipa, pipás arcokkal beszélgetés (naja a Sundays Fantasy-t messzire érezni :)). Aztán nyugtalan topogás, bólogatás, végül megkérdem Tevét: “Meddig bírjuk még ülve?” Nem tudja. Ennek közvetlen folyományaként percek múlva már táncolunk. Grab my gal. Ja.

<

p> Csütötök: Makám, Mitsoura, Parno Graszt Merthogy kőfejtő a legnagyobb király. Itt futottunk össze Dévvel és Krisztivel, akik úgy tűnik együtt vannak. Mondjuk Dévvel összefutni Kapolcson… lidérces na. Változnak az emberek. :)

<

p> Péntek: Irány Kapolcs, Tevét felrakni a buszra. Najó szóval nagylány meg minden, fel tud magától is szállni, de ugye így illik. Alszik még a falu nyolckor. Egy-két arc lézeng a főtéren, az Ómalomban az egyik pincér arc masszírozza a másik vállát, készülve a tálcahordásra. A harmadik már dolgozik, dagaszt. Meglepetésszerű támadás a vegyesbolt ellen. Még van kakaó és péksüti is. Korán vagyunk. Az árusok se pakoltak ki, nem bámulja legaláb tíz ponyvalegény, míg fogat mosok egy közkútnál. Pedig már lassan tíz lesz. A busz pontos, búcsú, Teve el. Hazafelé apró melankóliák. Csak estére sikerül rendesen magam mögött hagyni. Végülis Besh O Dromon nem lehet szomorúnak lenni. Pláne ha a mi tavalyi portéink díszítik a plakátot. Istenkém de röhögtem, mikor megláttam. Hazafelé persze para. Leszállt a pára, hideg van és még a csigabusz sem áll meg a stopposoknak, pedig ha valakinek kéne. Másnap hazaindulás. Jövőre ugyanitt. Hasonlók.