Volánblog

Sok minden eszébe jut az ember gyerekének egy két és fél órás sárgabuszos úton. Egyrészt mert a buszon nem lehet semmit csinálni - mozogni nem; olvasni nem, mert sötét van; aludni nem, mert ráz - másrészt mert zenehallgatás - az egyetlen menekülési út a volán valóságából - közben önkéntelenül is jönnek a dolgok.

Az első ami eszembe jutott, az általános iskola volt, még pontosabban a technika órák. Gyerekfejjel eszméletlennek tűnő időket töltöttünk úgynevezett műszaki rajzzal, ami abból állt, hogy felsőbbévesek lemezvágást ábrázoló rajzait másoltuk át a saját papírunkra, hogy aztán jegyet kapjunk rá. Semmi értelme nem volt, mivel nem tanultam belőle semmit, ha rajzolnom kell, azóta is azzal kezdem, hogy kihúzok pár gudeline-t és bekapcsolom a snap to opciót. ;) Viszont az marhára érdekelne, hogy manapság is mossák-e ilyennel a fiatalság agyát, vagy a nem annyira szépemlékű létezőszocializmussal kihalt-e a szokás. (esetleg a csináljon mindenki egyenkiskocsit jegyért rituáléval egyetemben)

Valahol itt aludtam be egy rövid időre. (Buszon hosszú alvás csak csoda esetén van.) Aztán felkeltett B. B. King és Eric Clapton valamelyik közös nótája. Onnantól a blues járt a fejemben. Illetve az hogy süldő kis rocsker metáler korom óta milyen utat sikerült bejárni. (Fejlődést nem írok, mert még sértené a süldő rocskerek érzékenységét, meg különben sem az.) Különben is, ha bluest, jazzt, folkot tol az ember rendszeresen a lejátszóba, akkor ne reagálja annyira túl a dolgokat, mint egy beszívott tankcsapdás.
Váltott közben a discman - kösz Öccs, hogy lenyúlhattam - de BBék folytatták. Teljes albumot írtam ki annó meg pár bonus tracket. Bámulatosan profi ez az ember.
Itt persze lehet ugrani a profi jelentésére. Nekem elsősrban az a profi, aki hivatásszerűen űz valamit. Pl profi fotós, aki abból él meg. Persze ezen belül még változhat a hozzáállás. Ahogy BB csinálja az jó. Meg ahogy a kis tejóisten-már-megint-többet-költöttem-rá-mint-akartam Sennheiser fülhallgatóm áll hozzá, az is tetszik. Vissza a zenéhez, mindjárt Miskolcon vagyok.