Blockquote

A Plastikon találtam a linket az mno újabb remek cikkére, ami a változatosság kedvéért a blogolásról szólt. Blogról újságot írni mindig jó, mert ugye fiatalos, meg internetes, meg aptudét és ráadásul trendi is. (Na ilyet még egyszer le nem írok, de most jól esett.)
Abszolváltam a cikket - közepesen gyenge - majd szemrevételeztem a felhasznált forrásokat.Ott a hwsw, ittk.hu, e-média (elcseszett linkkel) és végül egytemünk szennylapja, az egyetemi élet. Rémlett, hogy volt közepesen informatív blogos írás az EÉben, kigugliztam és…

…és itt jön mai játékunk. Találja meg Ön a két szövegben a hasonlóságokat.

“Mégis mi a fenét írnak a blogokra, miért érdekelne ez engem, kérdezheti joggal az olvasó. Válasz nincs. A skála széles, van, aki leírja, hogy pacalt reggelizett, van, aki csak a szexuális kalandjairól postol, vannak egész filozofikus kíberkalózok, mások bőrébe bújt görbe tükröt tartó revizorok. Persze olvashatná a magyar inkább Tolsztoj naplóját, de ő már halott, akkor meg Konrád György friss önéletrajziját, ám ő meg nem megy el Dj Format bulira. Egyrészt baromi jó olyanok életét olvasni, akik akár a barátaink is lehetnének, másrészt függő lesz hamar az ember, naponta csekkolja le az övéit, továbbá hol adatik meg egy férfiembernek, hogy megismerje egy női lélek bonyolultságát olyan őszinte valójában, mint teheti azt például Suematra blogjából?!”
(Egyetemi Élet, 58. szám, 2003. október 14 - november 1.)
“Suematra honlapja azzal nyit, hogy „ízlésről pediglen nem vitatkozunk”, de a lány lelkének bonyolultságából annyit megtudhattunk, hogy szociológiatörténet tanára a szóbeli vizsgán előtte ült, „és genyózott”. A skála széles: van, aki leírja, hogy pacalt reggelizett, van, aki csak szexuális kalandjairól ír, vannak egészen filozofikus kíberkalózok, és mások bőrébe bújt görbe tükröt tartó revizorok. Az Index-közelinek tartott technocol. hu-n találtunk viszont Magyar Hasis Antologiát, és Best of Pannonrádió csokrot is.”
(Magyar Nemzet Online, 2005. január 22. 7:09)