Kézzel mint az állatok (uszkve 3) - Fin de siécle lajosiád

Mindennél kényelmetlenebb volánbuszon írni. Mármint kézzel. De választás nincs, töröttszárnyú pegazusom a lábamnál a táskájában. Nem tűnik bölcs dolognak kínozni, még a végén kifogyok belőle. Úgy mint a türelemből, szuszból és persze erőnlétből, így vizsgaidőszakvég felé közeledve. Pedig pihentem én kéremszépen, aludtam két és fél órát az ágyamban plusz egyet stikában most a buszon. Pickwick eperrel kevert tiszta earl grey kering az ereimben. Ettől félig angolnak érzem magam. A másik felem valószínűleg eper.
A kialvatlanság valahol ott kezdődött, hogy Bala, Peti és a Szobaparancsnok jó ötletnek tartotta lehívni a szomszéd gólyalányokat hógolyózni - meg is jegyezte lényeglátón egyikük: “Mekkora alibi ez a hógolyózás!” - én meg lesodródtam a népekkel játszodni, ahelyett, hogy az irodalom tanításának módszertanát sajátítottam volna el. Különben Szobaparancsnok már lefelé menet lebuktatott, mikoris közölte az egyik lánykával, hogy úgymond kolegák vagyunk. Védekeztem, hogy maximum mindketten magyarszakosak, mert sose lehessen tudni a másikról, hogy netalántán nyelvész affinitású-é, mert akkor nekem biza nem kolegám. (Ezzel óhajtom éreztetni, hogy a nyelvészet intézettel én a csatabárdot el nem ástam, hanem csak leraktam a fődre és reápakoltam egy zacskós teszkó virágföldet az illendőség végett.) A bulit teázással egybekötött ismerkedés zárta, ami ugye teljesen hasznos, ha már fél éve egymás mellett lakunk. Na mindezek után határoztam el, hogy még egyszer elolvasom a nyamvadmány módszertant, aztán lesz ami lesz, lefekszem. Magamat is meglepve sikerült hősiesen - Toldi Miklósba oltott Luke Skywalkerként - felkelni és kicaplatni a világ szélére, ahol minden vizek lefolynak a Föld peremén, a Kiskosutba. Na ott volt síszünet, vizsga viszont nem. Menekültem volna vissza a campus meleg anyaméhébe, de az anyaméh meg a 207 meg az ikeástakaró helyett hordóalkatú biztonságiőrök kerültek csak. Bombariadó - az egyetem hivatalos sportja - zajlott éppen, begyakorolt, olajozott profizmussal. Ígyen csak délután tudtam meg, mikor és milyen formában adhatok számot az irodalom tanításának témájában elsajátított bokros virágos ismereteimről.
Végeredmény: ütközés Balával és Rolanddal, reggeli, pusztulás az otp approved foteljeiben, mert ott fűtenek. Aztán haza. Pegazust műteni.
(Polgár környékén félálomban)