Tele van a város…

Nem tudtam nem megidézni ezt az ezeréves slágert, pedig isten látja a lelkem, nem akarok szerelemről írni. Eddig se, ezután se.

Viszont akarok arról írni, hogy európa reménybeli kulturális fővárosában - értsd: Debrecen, Cívisváros, Főnixtanya… - bezárják az egyik kedvenc könyvesboltomat. A helyiek szerint, merthogy a halközi antikváriumban szedtem fel a hírt, legalább ötven éve figyel a csonka templomtól kicsit lefelé az Ady könyvesbolt. Jelenleg 30-90%-os leárazás van, vettem is ajándékkönyvet, mert tőlem mindig mindenki könyvet kap. És ott hagytam lazán Bozai Ágota Tranzit glóriáját (és másik két könyvét), egy gőzmozdonyos fotóalbumot (vérző szívvel) és sok egyebet, hónapvége lévén. Aki arrajár, nézzen be. A Tranzit azért még mindig foglalkoztat, de összesen egy recenziót találtam, az is az ÉS hihetetlenül randa fullnetes honlapján - az új se semmi - és az is elég semmitmondó volt. Aki olvasta, az feelje free to kommenteljen.

Másrészről pediglen olvasson a népség és katonaság wiredet - ha amerikában élnék meg is rendelném, de így egy kicsit borsos az ára - mert vannak benne jó cikkek. Most például egy teljesen emberi George Lucas interjút hoztak le, a közeli starwars premierre való tekintettel. Ezért még a google-walmart összehasonlítást is megbocsátom nekik.

Továbbá: isten megáldja a szép és mosolygós matchos eladókislányt. Mert szép és mosolygós és ez nagyon helyénvaló.

One Reply to “Tele van a város…”

  1. Szia, nem tudom, ki vagy, csak időnként “rá van keresve” a nevemre, és kiadta, hogy könyvemet kellett otthagynod boltban. A Tranzit glória megjelent németül (Irren ist göttlich) és angolul (To Err is Divine) is. Odakint, érdekes, naggggyon jó kritikákat kapott. Úgy láttam, hogy ÉS kritikus nem olvasta a könyvet, csak úgy lóbált bele egy kritikát a nagyvilágba, merthogy elég vaskos ténybeli tévedései vannak a szentemnek, de mindegy. Jogában áll nem szeretni, de Nyugaton egyszer fordulhat elő, hogy valaki, aki ebből él, olyasmiről ír, amiről nem olvasott (alaposan). Másodszor már nem kérnének tőle írást. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok. Bozai Ágota, abozai@freemail.hu

Comments are closed.