Gyepűvidék

“This is Globalization 3.0.” - olvasom a wireden. Ez a mondat nyitja meg - nem vagyok hajlandó leírni azt az elhasznált hasonlatot, hogy az emlékezés csatornái… Ezzel a mondattal elindul a nosztaligiahullám, összemosva rég meglevő gondolatokat. Alma-t, blogger, írjunk valamit. Emlékeztek feleim a három-négy-öt évvel ezelőtti internetre? Akkor elég ha kulcsszavakat mondok, ugye? Bookwarez, metalmp3 és persze a debreceni egyetemisták kedvéért trash könyvtár. Ezer meg ezer teljesen illegális letöltőoldal, rarolt, zipelt, kamuflázsolt albumokkal. Mert ez járt nekünk. Fiatal voltam, ültem a 633-mas cerkám mögött és a sokmegabites net előtt, és enyém volt a világ. Aztán lehetett hallani mindenféle hubokról, eltűntek a http alapú oldalak, a régi arcok feltöltés helyett átnyergeltek a kereskedelemre. Hirtelen fontosnak tűnt átnyergelni IE-ről Operára, aztán egy véletlen elolvasott Angelday post hatására Firebird nullahatra

igen, akkor még nem firefox volt. igen, akkor volt utoljára igazán vérkúl dolog mozillát használni. nem is reklámozta senki, az arkán tudás nem így működik.

fontosnak tűnt megtanulni flasht, ad-et, iframe-et blokkolni. Mert gyepűvidékből, betyárokból, vidám cimborákból hirtelen célcsoport meg e-commerce lettünk. Slsk, dc++, emule jöttek egymás után, mint ahogy a félelem a bsa-tól, riaa-tól és mostanság az asva-tól. Lassan épülnek a panelházak a mezőn, ahol fociztunk srácok. - mondta a zenekalóz, majd felhúzta a vitorlákat és elhajózott a nap felé.

CategoriesUncategorized

One Reply to “Gyepűvidék”

  1. Amikor még úgy akartál egy ismerőssel weboldalt csinálni, hogy van hozzá egy csomó animgifed, tehát majdnem minden megvan… ;)

Comments are closed.