Relevancia

“Tetszettek volna forradalmat csinálni.” - ismeri mindenki az idézetet, a legendáriom szerint ezzel csillapított Antall József a rendszerváltozással elégedetlen tömegeket. Mostanában nem mondanak ilyesmit, mostanában a mozgalmárkodás megy a maga útján. Onnan jutottam ide gondolatban, hogy belefutottam a sokadik mozgalmár blogba. Volt már szellemkommandó, bunkóautósok, kritikálmassz ésatöbbi, most pedig leltem valami bicikliutas kátyús blogot is. A kérdés, ami rögtön felmerült, a következő: valóban valós világ a blogoszféra, abban az értelemben, ahogy ezek a népek gondolják?

Mert hogy privátbloggerként az, az teljesen világos. Élem a kis életem, lemegyek inni azokkal, akikről a meséim szólnak, én elviselem az ő hülyeségeiket, ők az enyémet. Az olvasó - mind a három, csak hogy szerénységben Eco mesterhez mérhető legyek :) - pedig olvas, ha nincs jobb dolga. Minden kör kerek.

Szóval lehet mozgalmat szervezni, lázadni, világot megváltani pár utf8 kódolt sorban, blogpostonként egy lépéssel előrehaladva? Tudom, hogy alulról építkezés, civil movement, hasonlók, de talán érdemes idecitálni pollner egyik írását a blogoszféra itthoni ismertségéről. Egyelőre úgy tűnik, homokvár az egész. A srácok felépítik, hadüzenetek cserélnek gazdát, komoly háborúk zajlanak le, és a végén elgereblyézi az ovi gondnoka.

CategoriesUncategorized