SJPK

Azaz Spider Jerusalem Polgári Kör. Valamelyik korábbi postomban szórtam el a nevet poénból, aztán megkérdeztem óvatlanul yvest, hogy nem akar-e csatlakozni. Akart. Aztán lett buttonunk, kirakta Teve is, Dév érdeklődött, hogy mi is ez, szóval kialakult a teljes káosz. Na most ezt tisztázom.

Spider Jerusalem egy remek képregény főhőse, outlaw journalist, ahogy ő nevezi magát. Gonzó újságíró a javából - akinek a gonzóról az index jut eszébe, az most irányozza meg a c4a-t és olvassa el a fent levő három Transmetropolitan számot - antiszociális, de a társadalmi problémákra rendkívül érzékeny, az igazság mocskos trükkökel operáló harcosa. Szóval Szupermen bedrogozva írógéppel.

A polgári kört Spider Jerusalem talán nem kell magyarázni. Kellett valami jól hangzó a név mögé, a polgári körök mozgalma pedig viccesebb már úgyse lehet, nyugodt szívvel használtam fel.

Kell egy ilyen postnak végkicsengés? Legyen kritikai szemlélet, ne legyen zombulás, uralkodjon a világbéke. Megmondatott.

CategoriesUncategorizedTags

16 Replies to “SJPK”

  1. Nő spidernek vagy minek hát igazán Yelena Rossini pont megfelel:) Fekete haj, nő, pókos tetkó és “némi” köze is van spiderhez:) Na jó ehhez azért az összes Transmetropolitant el kell olvasni főleg az utolsó részt:)

    Én szívesen lennék a gomolyközösség főnöke:)

Comments are closed.