Megint nem passzátszél

Le van írva nyolcvan helyen a weben, de mivel a fél napomat az ezzel való szórakozás töltötte ki, inkább leírom nyolcvanegyedszer is. Szóval a hír igaz, lehet jabberen keresztül msn-ezni és icq-zni (meg aimozni is, de arra ott az ichat). Regisztrálni kell egy olyan szerveren, amin telepítve vannak a megfelelő transzportok, esetemben ez a jabber.hu volt, végezni egy Service Discovery-t és a megtalált szolgáltatások közül aktiválni azokat, amire szükségünk van.

Elsőre persze elkövettem azt a hibát, hogy nem szemeteltem ki az msn és az icq accountomat, így tele is rakta olyan kontaktokkal a listámat, akikkel az életben mégegyszer nem akarok beszélni, akik nevet váltottak vagy egészen egyszerűen évek óta nem voltak neten. Itt jól jöhet egy birodalmi kliens és egy kiadós selejtezés, majd a service regisztrálása újra. És láss csodát, működik.

Persze a mézeskalácsos apple-jabber paradicsomban sem működik minden, az msn-es fileküldést egyelőre nem oldltták meg, cserében nem eszi kiskanállal a memóriámat a messenger. Egynek jó.

CategoriesUncategorized