Narráció 2.

Nagyvonalúság nélkül ugye meg se lehet maradni az interneten, mert leolvasztják az ember agyát a hülyeségek és elkövetőik: a hülyék. A mozilla is így gondolta, és az utóbbi időben olyan dzsentritempóban nyilatkozik, hogy Mikszáth bátyánk térden állva sírna a megkönyvesítés jogáért.

Először ugye kiadták az 1.0.5-öt angolul, amiről kiderült, hogy van benne egy potenciális sebezhetőség, így egy napra rá kijött az 1.0.6. Eddig totális a respektus, gyorsak mint a villám. Igaz, hogy rég nem volt új főverzió, semmi újítás, de még mindig a legkevésbé rossz windózos böngésző.

Aztán jött a nyilatkozat, hogy az új firefox annyira új lesz, hogy ihaj, ennek örömére átugorják az 1.1-es verziót (meg az 1.2, 1.3, és 1.4-et) és az új Deer Park alapú böngésző az 1.5-ös verziószámot fogja viselni.

Zárójel: az opensource projekteknél van jelentése annak, ha egy szoftvernek a készitők merik az 1.0-s verziószámot adni. A kedvenc projektjeim - egyszer összegyűjtöm őket - általában még nem értek el idáig. Nem is őrültek meg.

Ezzel együtt megjelent az új roadmap is, amin már szerepel a 3.0, mert távlatok nélkül nem fejleszt a mérnök.

Erre ma olvasom a hwsw-n, hogy ugyan késni fog az 1.5, mert még csak alfa állapotban van. Eddig is oké, csak a cikk következő mondata lepett meg:

A Mozilla közlése szerint az 1.5-ös verzió megjelenése után valamennyi erőforrásukat a 2.0 fejlesztésére fogják delegálni, aminek megjelenése 2006 első negyedévében várható. hwsw - Csúszik az új Firefox megjelenése

Itt úgy előjött a kérdés, hogy kezétcsók, mi és mikor lesz kész végül? Aztán frissítettem inkább a caminót. Most 0.9a2+.

CategoriesUncategorized