Táblajáték

Délután sikerült teljesen elmerülni a társasjáték geekek világában. Az egész onnan indult, hogy ezer éve elveszett a monopoly szabálykönyve és nekiláttam szerezni egyet, mert mégis úgy illik, hogy legyen. Persze ezt kivitelezni körülbelül egy perc volt, a gugli kidobta a játéklapot, a letöltésekben pedig ott volt a tüchtig pdf. A problémát az okozta, hogy voltak fórumok, játékismertetők és letölthető játékok is. Innentől persze elbukott idő volt a délután.

Sarcoltam egy Dűne táblajátékot

ami ott kezdve, hogy Dűne, rossz nem lehet. Még a David Lynch féle filmet is tudtam élvezni, nem is beszélve a Hallmarkos Dűne gyermekeiről. Alap, na.

szkenelve, már csak olcsó és jó színes nyomtatást és laminálást kell találnom hozzá, hogy játszható legyen. Valami másik játéknak utánaolvasva rátaláltam a Vassal engine lapjára, ami jelentősen megkönnyítheti a netes játékot távoli haverokkal amennyiben működik. Tesztelni viszont nem volt kivel, a javás keretrendszer szépen elindul, ennyit tudtam magamban megállapítani.

Holnap pedig elnézek a regio játék nagykerbe, valami fórumon hihetetlen árakat olvastam és egyszerűbb ellenőrizni, hátha igazak, mint nem elhinni.

Utóhang: 1, Ahelyett, hogy inszájtful és erudícióval teli postot írtam volna, ez a kapkodás lett belőle. Szégyen rám. 2, Sose adjátok el a vasútvonalaitokat monopolyban. Megtiltom!

CategoriesUncategorized