Trust is a weakness

Az egész mese úgy kezdődött, hogy az unokatestvérem belépett a 14 éves vén farkak világába -családi parti, összezördülés, menetrend szerinti eső - és illett vinni neki valami ajándék félét. Lévén lusta disznó, aki ráadásul egy estével hamarabb tudta meg a parti létét, elkezdtem leszedni neki valami játékot

Fentebb egy költői túlzás látható. A Darwiniát hónapok óta nézem, csak eddig lusta voltam letölteni. Pedig…

És leszedtem a Darwiniát neki. De az istennek nem akart jönni, ezért a partira elmentem üres kézzel, ittam a srácokkal, főztem(tünk) egy remek gulyást és szerveztem egy partit itthonra. Így most a két nagyobb unokatestvérem a szobámban horkol, messze az óvó és védő anyai kéztől. A játékra persze én kattantam rá, nekik nagyon pixeles, nagyon nyolcvanasévek volt. Nekem viszont hihetetlenül tetszett, ahogy kis pixelhuszárokkal kell büntetni a gonosz vírusokat a fekete ég alatt, poligonföldön járva.

Az igazi rákattanás - Teve kedvéért: squee ;) - viszont nem a Darwinia volt, hanem a kistestvére, az eléggé nem dicsérhető Ambrosia Software előző dobása, az Uplink lett. A játék lényege nagyon egyszerű: van egy tré géped, tré netkapcsolatod, tré programjaid és hackerként működsz a rejtélyes Uplink társaságnál. Hekkelgetsz, kapsz pénzt, hogy jobb felszerelést, több memóriát, stb vegyél. Aztán fél nap játék után - ennyit öltem eddig bele - amikor már kezded jónak érezni magad, megjelenik az első mellékszál, eltűnnek a cég hekkerei, olyan adatok vándorolnak, amiknek nem kéne megmozdulnia, szövődik az összeesküvés. Ezt az összeesküvést egyelőre a tárcám ellen érzem, motoszkál bennem, hogy illene megvenni a játékot, ha egyszer tényleg instant klasszikus, és ráadásul nem kerül többe két könyv áránál (5,1K). Érlelem még az elhatározást, de “rossz” vége lesz, úgy érzem.

3 Replies to “Trust is a weakness”

  1. hello nekem meg van de nem tom hogy kell elkezdeni a játékot. hogy kell elkezdeni hackelni? segitss pls

  2. Itt egy FAQ: http://www.neoseeker.com/Games/Products/PC/uplink/faqs.html

    De a legeleje így néz ki. Csatlakozz az Uplink Internal Services géphez és vásárolj szoftvert. Mindenképpen szükséged lesz egy Password Breaker-re, de nagyon jó ha veszel egy Trace Scannert is. Bontsd a kapcsolatot, és csatlakozz az Internichez, válassz ki 5-6 szervert és add hozzá a térképedhez. Bontsd ezt a kapcsolatot is.

    És most jön a hekkelés: csatlakozz úgy az Uplink Test Serverhez, hogy legyen köztetek legalább hat szerver, ezt a térképen be lehet állítani. Célszerű, ha az első szerver közted és a cél között az InterNIC, mert oda van admin jogosultságod és tudsz logot törölni. Ha csatlakoztál indítsd el a Trace Scannert - figyeli, hogy megpróbálnak-e visszakövetni, és hogy állnak vele - és törd fel Password Breakerrel a jelszót. A File Serverről másold le a tesztfájl, bontsd a kapcsolatot, küldd el a fájlt Reply-jal a megbízónak és várd a vállveregetést.

Comments are closed.