Digitális szöveg

Olvasom a vitát az slp fórumában, és egyszercsak belefutok egy ilyenbe: “Másrészt, nem kell magyaráznom, maga is tudja, hogy hosszútávon nem lesznek már könyvek, csak elektronikus formában.”, és csak nézek ki a fejemből, hogy mi van? Tényleg vannak emberek, akik szerint kényelmes képernyőn olvasni, és ez a jövő útja? Próbáltam anno a jornadámon, de lemerült, kényelmetlen volt a kezelése és nem lehetett lapozni; próbáltam a newtonon, kényelmes volt, de a lapozgatás élményét az se adta meg; azt meg fel se emlegetem, hogy a desktop gépen olvasni milyen. Tudom, hogy vannak elektromos könyv, elektromos papír kutatások, de az ilyenek elterjedté válásához idő kell. Ahogy már nem egy vitában hívták fel a figyelmemet: adnak még ki filmeket vhs-en, zenéket kazettán. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a könyvből kiszakadhat egy lap, elázhat, összegyűrődhet, ráülhet a nagyanyám, átmehet rajta a kocsi, attól az még könyv marad. Vajon a papír alapú kultúra végét jósolni egy mai vitában, nem demagógia?

Update: Közben rájöttem, hogy a meghal mindjárt a könyv lózungnál, jobban utálom a dögöljön meg mindenki, többet nem veszek könyvet-filmet-zenét jellegű puffogást.

CategoriesUncategorized

2 Replies to “Digitális szöveg”

  1. Hosszú-hosszú, messzi-messzi galaktikus távlatokon, tényleg nem valószínű a cellulóz alapú információrögzítés dominanciája :)

  2. Galaktikus távlatokon nem is. A starwarsban sem szerepelt egy könyv sem. ;) De viccet félretéve, amiket ma könyvolvasónak terveznek azok sajnos buta pda-k. Ennél jobb ötlet kell.

Comments are closed.