Google szolgáltatások

A gmail magyarításról yves már többé-kevésbé megmondta az őszintét. Pár szót még megérdemelt volna a google.com magyarítása is, de elnézzük neki a hiányosságot. Egyébként ez utóbbi elég elviselhető (a google accounts kivételével), az előbbit pedig borítsa a feledés homálya.

Ma viszont a google - vagyis a blogger, ezek a fene összefonódások, kijött egy újabb váratlan fícsörrel: blogger plugin microsoft wordhöz. Teljesen jó ötletnek tartom, pedig nem használok wördöt, mert segít “desktop-közelibbé” tenni a blogolást. Ami viszont nem tetszik, hogy nem adtak ki semmi maces alternatívát, mert word for maccel nem megy a plugni. Félreértés ne essék, elélek én blogtool nélkül nagyon nyugodtan, csak a google-nek ez a sokadik szoftvere, amit csak wintel (értsd: linux sincs belőle) platformra készít el. Horribile dictu, még Gmail Notifier-ből sincs hivatalos kiadás osx-re. A google earth elvileg készül, picasa nem is lesz (az iPhoto-t se használom) és most a blogtool. Lehet nem vagyunk barátok a google-lel?

update: megelőzvén a post rinyálásnak minősítését, azért megjegyezném, hogy a third-party cuccok nem ritká tudnak többet, mint a hivatalosak. Viszont ez a blogtool csak üvöltözik, hogy próbáljam ki.

CategoriesUncategorized

One Reply to “Google szolgáltatások”

  1. Én csak azt nem értem, hogy a Google épp azt próbálja elérni, hogy minden dolgunkat tároljuk online, de ez csak akkor frankó, ha tényleg minden gépről hozzáférhetünk.

Comments are closed.