Set status

Mosakodással kezdve a postot - lépjek előre két mezőt - abszolút nem bántásiból mondom, de az alant leírt marhaságért egyes-egyedül TeVe felel, mert ha nem nézem fél estén keresztül a Nyolckor jövök feliratú away üzenetét, nem kezdek el forogni ezen a témán.

Az jutott ugyanis az eszembe hajnali egy körül, hogy mekkora hasznosság lenne, ha egy crontabba applikált applescript nekem tetsző időben away-re állítaná a státuszomat. Semmire nem jó természetesen - sosem aludtam még el gép előtt - de elég érdekes ahhoz, hogy szétnézzek a guglin. Hosszas keresgélés utána a macosxhintsen találtam egy szkriptet, ami lényegesen többet tudott mint ami nekem kellett, ezt szereltem szét. Nekem összesen ennyi kellett belőle: tell application "iChat" set theMessage to "Bealudtam" set status message to theMessage set status to away end tell

A másik fele a problémának már egyszerűbb volt. Nyitottam egy cronnix-ot és csináltam egy új cron scriptet a hónap minden napjának hajnali két órájára, amikoris lefur az awayscript.app és átállítja a státuszom.

CategoriesUncategorized