Egy szög miatt

Vége az IH-nak, ennek megfelelően eddig kifogástalan notebookom képernyő kontakthibákkal szórakoztat. Ugráló kép, feketeség, zajos kép, ami belefér. Át is menekültem a pécére. (TODO: elkórincsálni Öccstől Seraphimot a jövő hétre.)

Első ötletem volt, hogy ha már pécé, xp, winmediaplayer sok van a kezem alatt, akkor valahogy lecsaklizom a mindentudás egyeteméről Barabási Albert-László előadását, amiről a konfblogon sikerült ódákat zengeni. De az persze (egyelőre?) nem letölhető, viszont advanked módon sztrímelhető.

Erről persze eszembe jutott a bullshit a pull típusú televíziózásról meg az ondemand videóról, de a bullshit nem varázsolja a gépemre a videót. Cut.

A WMP viszont felkínálta, hogy kimásolhatom az előadást cédére vagy device-ra. Nyers lemezem még nincs (ez lesz a megoldás, csak le kell radírozni egy rw-t), divájszom még annyira se. A kérdés automatikusan jött, milyen divájszokat támogat a WMP? Rákattantam a felkínált linkre és a bennem lakó anime otaku röhögésben tört ki. Ez a lap címe (kattintásban challenged népek részére): Cool Devices. És ez a név már ismerős máshonnan.

Voltak már ilyen sztorik. A Blizzard klasszikus játékában, a Blackthorne-ban, az ellenfél vára a baljóslatú Sarlac [szarlak] névre hallgatott. Kevés magyar gémer játszotta komoly arccal. De ez legalább nyelvközi probléma volt.

CategoriesUncategorized

4 Replies to “Egy szög miatt”

  1. örülök hogy tetszett. nem tudod véletlenül, hogy lehet az ilyesmit lelopni a netről? eddig sikertelen minden próbálkozás.

Comments are closed.