Micsinálok

Lassan második napja próbálom kitalálni, hogy lehet régi windowsos helpfájlból újfajta windowsos helpfájlt gyártani. Teszem mindezt annak apropóján, hogy a MEK-en megtalálható remek tartalomjegyzékkel ellátott, kereshető Helyesírási Szabályzata régi help (.HLP) formátumban van, aminek a megnyitására az istennek se találtam maces segédprogramot. A többi letölthető formátumban meg vagy linkelés nincs, vagy nem kereshető címszavak alapján, vagy PDF, ami meg erre a célra aztán tényleg tök alkalmatlan.

Odáig tegnap eljutottam - a segítséget ezúton is köszönöm a MEK segítőkész könyvtárosának, Lacinak - hogy a régi helpet vissza lehet fejteni és az ingyenes MS Help Workshoppal át lehet gyúrni új helppé (.CHM). Ezt pedig egy a macmailen ajánlott programmal (Chmox) lehet olvasni macin is.

Jelenleg a konvertálás okozta hibákat javítgatom, előbb-utóbb készetermék is lesz belőle.

És bár hatalmas öröm az embernek saját kézzel elkészíteni a munkaeszközeit, szívesen veszek javaslatokat a következő problémára: szükségem van egy unixos-maces programra, ami megeszi a GIB szótárak adatbázisát, mert a Scriptum Rt. csak winre fejleszt, más meg nem ad ki helyesírási szótárat cédén.

CategoriesUncategorized