Az olvasó ír

Csodálkoztam nagyokat múltkor, mikor a nol.hu Paksis elírásán szórakoztam, hogy az olvasói e-mailre teljesen hivatalos hangú választ - “Tisztelt Olvasónk!” - kaptam, ami ráadásul a fejléc tanulsága szerint el is cc-zett a válaszoló (NOL-szerk.) Léderernek. Nagy lap, komoly lap, hivatalos stíl, ám legyen.

egyébiránt amióta pollner hvg felületen blogol, legalább kétnaponta gucsmolom őket; furcsán jönnek ki a lépések néha

Ma viszont sikerült még nagyobbat csodálkozni. A Guglis cikk után írtam a hvg-nek is, hogy hülyeséget mégse kéne azért, erre ma látok egy hvg-s hostot a látogatók közt. Gyanús, hogy akkor nem a /dev/nul-ba megy az Írjon levelet nekünk! rovat. Ráadásul a két (!) kifogásolt cikket is javították. Válaszlevél persze nincs.

Az elkésett olvszerk áldásos tevékenységének hála most már a telefonszám megadásának kényszere helyett csak azt fejtegeti, hogy a guglinál levő raklap adat “csábító célpont lehet mind a crackerek, mind a hatóságok számára”. Amivel továbbra is úgy vagyok, hogy amíg a guglinál sok okos ember dolgozik, addig szívesebben tartom az ő szerverükön az adataimat, mint a freemailén. Érdekes, hogy a digitalizált könyvek továbbra is elérhetőek az írás szerint, nem kereshetőek, pedig van a kettő közt különbség. De hát az apple cikkben sem változtatták meg a plug and play felett érzett csodálkozás szülte mondatokat. Pedig a macnél az a meglepő, ha valamit rádug az ember gyereke és az nem kezeli.

És amit továbbra se értek, hogy miért nem állítanak be legalább egy buta szkriptet, ami küld egy választ az olvasónak, hogy kösz. Végülis ez itt a web és arról szól, hogy kommunikálunk, nem?

Update: Színek helyett felület. A félre történő értések elkerülése végett.

CategoriesUncategorized

4 Replies to “Az olvasó ír”

  1. Színt, mint zöldet és narancssárgát értettem, tehát hogy hvg felület alatt. A tartalmon látszik, hogy a tiéd.

  2. Kelt, nem akarok kekeckedni, de ha javítod az eredeti postot, illik jelezni. (Pl. áthúzott szöveggel) Különben értelmüket vesztik az eredeti kommentek.

  3. Kekeckedj csak. Update-t írtam a szöveg alá, pont, hogy megmaradjon a komment értelme. De ha korrektebbnek tartod, bepakolok egy áthúzott szöveget is.

    “Update: Színek helyett felület. A félre történő értések elkerülése végett.”

Comments are closed.