Gibsont ad ki a Szukits

most ilyen sfblog napok vannak úgy tűnik

Egyik szemem sír a másik meg nevet a szukits kiadó lapja láttán. Nevet, mert a hírek közt szerepel, hogy tervezik William Gibson “Neurománc univerzumának”

ezt a biztonság kedvéért a Gibson Aleph Sprawl sorozatnak nevezi a regények helyszínének neve alapján, a Prae vonatkozó írása pedig Cyberspace-trilógiának; aki benne van, úgyis érti

kiadását. Sír, mert mégiscsak a Szukitsról van szó, az oldalonkénti typok, ronda borítók és igénytelen kiadványok kiadójáról. Minden további rantelés helyett itt a Szukits honlap szövege:

“Utolsó módosítás: 2005. október 28. Valamennyi idén megjelnő könyvünk (lsd.: előkészületben rovat)nyomdában van már kivéve az alábbi háromat:
 • William Gibson teljes neurománc univerzuma
 • Tommy Baratta: Jack konyhája
 • Donna Erickson: Donna játszóháza”
CategoriesUncategorized

8 Replies to “Gibsont ad ki a Szukits”

 1. Most a honlapos typókat hagyjuk is, meg azt is, hogy ez valójában öt könyv. De hogy “háromat”… ez olyan boborjános. :D

 2. Az lett volna a tisztességes, ha belinkelem a szukitsot, a csak a jelenleg forgalmazott könyveiket tartalmazó adatbázissal együtt. Megyek is és megteszem. :)

 3. szukits magdolna mackómintás pizsamája itt akkor végre megragadná az alkalmat, hogy megkérdezze, hogy akkor voltaképpen mi is volna a már többször említett különbség az SF és a Science Fiction között. szal?

 4. … pedig külső szemlélő azt gondolná, hogy csak a listaságunk mértéke tesz különbséget: hajlandóak vagyunk-e hat egész karaktert kiírni, vagy csak kettő. :)

 5. Pedig…

  Van egy Aldiss idézetem elspajzolva, alkalom adtán bepostolom, csak az azzal jár, hogy beleásom magam megint a SF definíciók mocsarába.

 6. Apró - és közbeszédben elhanyagolható - különbség, hogy a ‘sci-fi’ kifejezést a világ boldogabb felének szakirodalma derogatív értelemben használja. Nagyon leegyszerűsített példával élve sci-fi a star wars és SF a 2001. A Science Fiction ebben a meccsben nem vesz részt, az használható.

Comments are closed.