Linkajánló

Nem lesznek átvezető mondatok, most ennyire van időm, de az alábbi írások érdekesek lehetnek:

Most web 1.0-s módon kinyomtattatom őket, hogy legyen olvasnivalóm a vonatra, aztán irány Pest, DAT 2005, ilyenek.

Ez pedig érdekes lesz, ha egyszer felkerül a netre: Koller Nóra: Narratív és testtechnológiák: Mese és tudomány a Ghost in the Shellben És a Gits kapcsán még valami. Avman vagy Neuro, nem emlékeztek, hol volt az a rendkívül alapot Gits film elemzés?

CategoriesUncategorized

11 Replies to “Linkajánló”

  1. ja és én is pesten vagyok te mochok, de ezek zssrint megint elmarad a kimitbeer pro és kontra.

  2. nahát, nem is vágtam, hogy Mo-n is ennyire figyelnek a giccekre. említett tanulmány (a narrációs) vajon hol olvasható, ha még nem a neten?

  3. én úgy veszem észre, hogy a spambotok valahogy mindig azokat támadják a legtöbbször, akik a legtöbb ellenintézkedést foganatosítják. a gépem is akkor lett tele vírusokkal, amikor az antivirust telepítettem, és behatolást sem érzékeltem a tűzfaltelepítés előtt. ööö vagy ez függő változó szerinti szelekcijó volna? hihi.

  4. :D A kommentspam-botok azt figyelik, hogy ki frissül a bloggeren, és ha nincs captcha, akkor másodpercekkel a postolás után megjelenik a komment, hogy ‘nagyon jó, amit írtál, te vagy a kedvencem, gyereket akarok tőled, de addig is nézd meg a lótüdő műtétekről szóló blogom’. Amit persze lehet törölni, csak minden post után rögtön törölni menni kicsit lelombozó.

  5. úristen, lehet, h én egy “kommentspam-bot” vagyok. na mostmár úgyis mindegy. egyébként egyes captchák felismerési szerintem tipikousan gépi feladat, fuzzy logic meg minden. múltokor pl. tényleg képtelen voltam megkülönböztetni az a-t a d-től!

  6. persze kérdés, h van-e ilyen éles határvonal a gépi és az emberi módszer között. úgy értem, ha egy mocit úgy írnak meg, hogy mindenre gondolnak, akkor az ugye elég jó lesz. vö. sakkprogramok. egy jó sakkprogram képes elemezni stratégiailag, mert bele van írva, és nem csak számolgatja a lehetőségeket. persze annyiban talán nem jó a hasonlat, hogy ha az összes lehetséges sakkparti kimenetelét megpróbálnánk gráfszerűen ábrázolni, az tele lenne kötelezően döntetlen utakkal, így az intelligencia ki van téve a mindenkori ellenfél döntéseinek. ez egy ilyen univerzum. persze lehet, hogy a captchák is ebbe fognak belehalni egyszer (mint a versenysakk). a captchát előállító motor nem fogja tudni jobban megindokolni, hogy miért az ő értelmezése helyesebb, mint az ellenoldai intelligenciáé (amelyik felismeri a captchát). túl sok a tényező és a menekülési lehetőség. mindenre gondolni nem lehet. patt.

    bocs.

Comments are closed.