Ó az a tüzes politika

“Miniszterelnök úr, mikor kerültek ki a Macintoshok a parlamentből?” - azt hiszem ez lenne az első kérdésem, ha alfageek interjút készíthetnék Gyurcsány Ferenccel.
Na nem mintha elvárnám, hogy tudja a választ, azokban az időkben, amikor képviselői laptopként 5300-mas Powerbookot adtak, ő még nem ült a Tisztelt Házban. Pedig mozgalmas évek voltak. 1995, a Horn kormány második éve, kijön 7.5-ös rendszerrel a hírhedt PB5300, a szintén hírhedt Bokros-csomag, összeborul az Apple és a Sony design gárdája.
És hogy miért volt tüzes? Az 5300-mas volt az a széria, aminek az akkumulátora túlmelegedéskor hajlamos volt kigyulladni. Nem véletlenül szerepel az insanely-great tíz legrosszabb Mac listáján a gép.

És ha már mindenféle koherencia nélküli mac sztorizgatás, ráadásul szóba került a hetes rendszer, akkor csak dőltbetűvel és csak zárójelben megemlítem a pletykát, hogy OS 7-ből készült lokalizáció a katolikus egyház számára is. A pletykák szerint nem sok módosítást eszközöltek, de a beköszönő képernyőn az ‘Üdvözöljük a Macintosh világában’ sablonszöveget lecserélték ‘Isten hozta a Macintosh világában’-ra.

CategoriesUncategorized