SF nyúzfless

 • A legfrissebb Galaktikában már látható a reklám, de a neten (persze az emlegetett galaktika előszaván kívül) még nem jött szembe sehol a hír, hogy a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatot is folytatják a magazin újáélesztői. A “következő” kötetet, ami Gibson és Sterling közös műve a The Difference Engine lesz, november közepére ígéri a magazinbeli reklám, viszont egyelőre sem a libri sem a bookline keresője nem tud róla semmit. Úgy tűnik, a korábban szállomgó pletykák galaktika és Gibson ügyben igaznak bizonyultak.
 • A Solaria SF magazin híre szerint megszűnik az Ulpius-ház kiadó SF microsite-ja, mert “ilyen kevés címmel nem érdemes fenntartaniuk”. Eddig úgy voltam vele, hogy kényelmes és felhasználóbarát ötlet egy landing page-t fenntartani a csak SF kiadványok iránt érdeklődő olvasóknak. A kiadó, fene tudja miért, máshogy gondolta. (Annyira megszűnik, hogy ár nem is érhető el)
 • A SFportal.hu énblogja a tinédzserkori depresszió újabb mélységeit hódítja meg, újra elgondolkodtatva az olvasót, kell-e minden portálhoz mellékelni blogot. (Nem.)
 • A pletykák szerint idén már nem jelenik meg Banks regény az Agave kiadónál, viszont előkészületben van két Dick mű. Mivel a legjobb indulattal sem vagyok Dick rajongó, ez moderáltan jó hír.
 • És végül egy gerinctelen reklám: a bookline.hu-n röhejes módon olcsóbb a Trendvadász angol kiadása, mint a könyvklubos magyar verzió. Akinek nincs meg és vágyik rá…
CategoriesUncategorized

4 Replies to “SF nyúzfless”

 1. csak megjegyzem: a GBK (Galaktika Barati Kor) kiadvanyai konyvarusi forgalomba nem kerulnek, azok kizarolag a tagoknak hozzaferhetoek.

 2. Ez régen így is volt. A mostani reklám viszont azt írta, hogy keresse a könyvesboltokban és GBK tagoknak kedvezmény. Köztünk legyen szólva, ha csak a GBK tagok vehetnék meg a könyvet, bele is döglene a kiadó.

 3. köztünk legyen szólva, ölég fura dolog lenne ez a belterjesség a mai Galaktikától, azé 1 kila mégiscsak, meg pijac azért ez is ugye, és mint piaci szereplőt ez engem sért meg minden. az SF-rajongói egyenlőtlenségek újratermelése ugye. alapítsunk céhet.

  amúgy egyre nehezebben tartok lépést a kifejezéseiddel…mijazalandingpage…jójó értegetem, dehát surmó voltam mindig is.

 4. A mai Galaktikával úgy voltam, hogy megnéztem pár számot. Konstatáltam, hogy van benne pécékuckó, legyél te is kis csillagász rovat, ezt ette han solo az endoron féloldal, színes-szagos és eldöntöttem, hogy ez nekem nem kell.

  Zárójelbe mondassék ki, hogy a tanácsadók közt ott van az a Sárdi Margit, aki a scifi.elte.hu mögött is megtalálható. És aki egy olyan sf felfogást képvisel (lásd még scifitörténet, ugyanmár, Aldiss is megmondta, hogy a SF és a scifi kifejezések külön kezelendők), ami kevéssé kedves a szívemnek.

  A lending pédzset meg akkor nem magyarázom. Úgy gondoltam egy jól elrejtett félmondatban csak érdemes megemlékezni arról, hogy nagy kiszúrás, hogy most a katalógusból kell mazsolázni az új kiadványokat, régen meg olyan oldal volt külön az SF regényeknek, hogy még tán a gugli is kidobta.

Comments are closed.