Új CamiTools

Valamikor nullahét körül kikötöttem a Camino-nál, és azóta csak egyszer volt válthatnékom, amikor az aktuális nightly - bleeding egde meg minden - segítségével sikerült lerombolni a blogdizájnom link beillesztése közben. Régi sztori, a lelkesedésem most töretlen, pedig már 1.0b1-nél tartanak.

Viszont a böngésző magában kevés, a mozilla termékeket általában a pluginelhetőség és széthekkelhetőség teszi naggyá. A Caminoviszont azért, mert XULhelyett cocoában íródott - natív, kicsi, gyönyörű, gyors - nem használhatja a Firefoxot naggyá tevő ezer extension-t. Szerencsére akadt pár lelkes fan, akik “utángyártották” ezeket a funkciókat. A Camitools segítségével elérhető a flash objektumok blokkolása, a reklámok szűrése és beépített keresőfelület motorokkal való megtömése.

Persze a fent emlegetettfunkciókat egy texteditorral is bele lehet hekkelni a böngészőbe, a keresőmotorokat talán még egyszerűbb is, de van egy olyan érzésem, hogy nem mindenki szereti az ilyesmit.
Az abszolút kényelmeseknek pedig adott a Safari + Saft kombináció.

Update:
A legjobbat kihagytam, a CamiTools 2.0 mellett felkerült Nada honlapjára egy raklap hasznos-szórakoztató bookmarklet is. A kedvencegyelőre az about:mozilla.

CategoriesUncategorized