Da Vinci film

Sztahanovnál láttam, hogy kijött a Da Vinci kód trailere. Meglepően jól néznek ki az első képek, igaz ólomüveg ablakokat és gaz csuhásokat művészet rosszul fotózni, de akkor is.

A trailert gond nélkül viszi a Quick Time 7, de az lenne a hír ha nem így lenne. Végülis a mac az egyetlen platform, amire sikerült tisztességesen megírni, hogy használható is legyen. Ide nekem az oroszlánt is elven, leszedtem először az 1080p-s verziót, de nemcsak a monitorról, de az íróasztalomról is lelógott. Jövő szele, miegymás.

Szóval a film akár még jó is lehet, annak ellenére, hogy az agyonhájpolt könyvet nagyon tudtam utálni. Egyrészt mert felvizezett, tizenkettő egy tucat Foucault-inga utánérzésnek tűnt első olvasásra

Az Angyalok és démonokkal más a helyzet, az volt talán az egyetlen decens Dan Brown kötet, amivel találkoztam. Szórakoztató papos tech krimi, nem ígér többet, mint ami. A Digitális erődöt inkább hagyjuk, éljünk egy olyan univerzumban, amiben az a könyv meg se történt. Égő szilícium füstje, óistenem.

Nem mintha a szórakoztató irodalmat nem lehetne tisztességgel művelni - ezer meg egy ellenpélda van - de úgy voltam vele, hogy nem DB az, akinek ez sikerült. És utána csapott le igazán a hype, még a csapból is..

Most viszont a trailer után úgy érzem meglesz ennek a helye. Lehet belőle jónak tűnő - talán nem is egyszernézős - rejtélyes akciós filmet csinálni. Várom.

CategoriesUncategorized