Feedes hányattatás

Az úriember tartozik annyival magának, hogy ha valami nem működik, először az optimalizált, problémamentes rendszerét gyanúsítja meg a legaljasabb módokon, nem az épp nem üzemelő szolgáltatást. Ma megpróbáltam úriember lenni. Így amikor három feedről közölte az olvasóm, hogy ők tulajdonképpen nem is léteznek, nekiestem a gépemnek.

Legvalószínűbb a feedreader volt. Ha a Viennában nem jön be a négy inkriminált feed, akkor majd a NetNewsWire viszi. Nagy garral exportáltam az előfizetett feedjeimet - közben kelet felé fordulva hálaimát rebedtem Dave Winernek - importáltam a másik olvasóba, majd hátraőlve néztem, ahogy az okos hírek megeszik a rendelkezésre álló sávot. Hihetetlen módon a TUAW-val ebben az olvasóban semmi gond nem volt, a Médiablog és a Techbázis viszont továbbra se ment.

A második zseniális ötlet még mindig a feedreaderben kereste a hibát, biztos az új verzió bolondította meg. Nosza le a régebbit, az majd vinni fogja. Fel a sourceforge-ra, régebbi verzió leszedése, rapid telepítés. Eredmény ugyanaz. Makacs feedek - Kelt : 2 - 0

Ez volt az a pont, ahol jó ötletnek tűnt egy kis szabadság kivétele. Megmondtam a rendszernek, hogy az összes létező karbarntartó szkriptet futtassa le, induljon újra és utána találkozunk. Ez is rosszul sikerült randi volt, Viennában ment, ami eddig, NNWire-ben se javult semmit. Ráadásul megnéztem böngészőben, a Médiablog kivételével a másik két feed köszöni jól van.

Debug ötletem nincs több, webkettő módon betömtem a bloglinesba a két néha működő rss-t (todo: levél pollnernek) és várom az ötleteket. Kicsit olyan érzésem van, hogy a feedolvasó az új Internet Explorer.

Update:
Kimaradt a tanulság levonása, most hogy a post elküldése után öt perccel az TUAW megint működik, a p2pinfó lerobbant, én pedig úgy döntöttem, hogy nem nálam van a hiba. A karbantartás úgyis ráfért a rendszerre, bár így utólag a feed adatbázis törlését túlzásnak érzem.

CategoriesUncategorized