Flash videó letöltése

Ha még sose gondoltál arra, hogy mennyire jó lenne, ha nem kéne streamelni minden egyes alkalommal a kedvenc netes videódat, hanem le is lehetne tölteni, akkor ez a bejegyzés nem feltétlenül neked szól. Ha már gondoltál rá és mac előtt ülsz, akkor viszont van egy tízforintos trükköm.

A mese ott kezdődik, hogy pár napja Imagi ellátott a Double Edge Films Spin című rövidfilmjével, amit vagy a netről lehet megnézni, vagy meg lehet rendelni dvd-n 13 dollárért (plusz posta és kezelési költség).Utóbbit - lévén mégiscsak egy nyolc perces rövidfilmről szó - nagyon gyorsan elvetettem.

A gond az volt, nem tudtam, honnan játssza a filmet  az oldal flash lejátszója, de kis guglizás után belefutottam a Mac360 cikkébe, amiben leírják, hogy a Safari activity (Option-Command-A) ablakából az ilyen hasznos infókat ki lehet nyerni.

Az flv (flash video) fájl letöltése után újabb guglizás következett, mert a VLC-m csak elvben volt képes lejátszani a fájlt. Két lejátszót is ajánlottak különböző fórumokon. Mind a J-VHS FLV Player, mind az FLV Viewer fapados, de legalább hajlandóak megnyitni a letöltött kisfilmet. “Lapzártáig” nem találtam használható konvertert, de ez lesz a következő lépés.

CategoriesUncategorized

One Reply to “Flash videó letöltése”

Comments are closed.