Mindörökké Newton

Jövő januárban kerül megrendezésre a Newton fejlesztők második konferenciája San Franciscoban. Az esemény érdekessége, hogy a Newton termékvonalat az Apple 1998-ban megszüntette, mégis van aktív fejlesztői gárda a platformra.

Kis Newton történelem:
Az Apple Newton, a világ első pda-ja 1993-ban jelent meg. A gép nem se olcsóságáról se hibátlan voltáról nem lett híres, az első verziók írásfelismerő rendszere több newton viccet ihletett. 1998-as megszüntetéséig a gép több revízión átment, fokozatosan levetkőzve a gyerekbetegségeket. A tapasztalat azt mutatja, hogy a háttérvilágítással, newton os 2.0-val felszerelt 130-as jelű típus már egészen biztosan használható napi teendőkre, az utolsó - 2100-as - Newtonon pedig akár netezni is lehetett.

A fanatikus fejlesztőkön túl van még fanatikus felhasználói tábor is. Van aki mobil blogot ír a csúcsra járatott kétezeregyszázasán, mások lelkesen gyűjtenek minden Newtonos relikviát, az igazán profi felhasználók pedig szervert futtatnak kedvenc kéziszámítógépükön.

Érintőlegesen ide kapcsolódik a Knowledge Navigator reklámfilm, amiben az Apple hitet tesz a jövő számítástechnikája mellett. Asztalba épített érintőképernyős beszélő kisinas, egynek jó lenne.

CategoriesUncategorized