Motion sensor móka

Van az újabb Powerbookokban és iBookokban egy szenzor, ami arra hivatott, hogy ha a gép hirtelen mozgásba kezd (úgyis mint leesik), akkor gyorsan leállítja a winchestert, hogy ezzel minimalizálja az adatvesztést. Ez eddig szép, hasznos - nem az apple találta fel - de ami még szebb, lehet a funkciót játékra is használni.

A hacker arcok a sudden motin sensorral felszerelt Powerbook megjelenése után elkezdtek nézelődni a rendszerben, hogy megtalálják, lehet-e adatot kapni a szenzortól. Ennek a turkálásnak és geekülésnek lett az eredménye az amstracker, amihez aztán érdekes funkciókat lehet kicsiholni gépünkből.

Az első, amit kipróbáltam a Bumptunes volt. Az amstrackerrel együtt elindítva  új vezérlési módot ad az iTunes-hoz. Ha hátra döntöm a gépet, akkor visszalép egy számot, ha magam felé borítom, akkor előre léptet. Abszolút hülye érzés így navigálni a nóták között, különösen mert a bumptunes kicsit túlérzékeny és pillanatok alatt képes fél oldalnyi dalt átugrani.
Igazi idiótának viszont akkor éreztem magam, amikor megpróbáltam a Bubblegym-mel játszani. Egy golyót kell irányítanunk és a különböző tárgyakat felszedni a képernyőn úgy, hogy csak a gép döntögetésével befolyásolhatjuk merre gurul a rohadék.

CategoriesUncategorized