Pimp my brózer - Keresőmotorok

Sose tudtam ép választ adni arra, miért nem szeretem a Safarit, mindig csak a mismásolás volt, hogy nem áll kézre. Most az egyszer megpróbálom normálisan megindokolni.

A Camino utolsó pár nightlyja

romantikus szép dolog a life on the bleeding edge, én meg elég hülye vagyok, hogy ráadásként még a G4-re optimalizált változattal is kísérletezzek

nem volt annyira gyors mint megszoktam, úgyhogy megpróbáltam a hírnevesen acid2-képes Safari böngészőből kihozni valamit.

A sarokban található keresőmezőt Camino alatt mesebelien könnyű feltölteni. Van rá kiegészítő program is a CamiTools csomagban, de sokkal egyszerűbb egy bármilyen texteditorral beírni a pár kedvenc motorunkat a /users/felhasználónév/Library/Application Support/Camino/SearchURLList.plist fájlba. A .plist kiterjesztéstől sem kell megijedni, egy rendkívül egyszerű xmlről van szó, ahol a tagek közé zárt szöveg a keresőmotor neve, a tagek közt pedig a kereső url található. Az url végén %s jelzi a keresett szót.

Ezt a funkciót viszonylag könnyű volt beépíteni a Safariba, a karácsonyra kapott (thx Macmail), különben “erőszakos donationware” kategóriás InquisitorX program segítségével. Az egyetlen probléma, hogy míg a Camino listáját kézzel is egyszerű bővíteni, addig az InquisitorXbe egyesével lehet csak egy Add gomb megnyomásával bepötyögni a keresőket. Tíz keresőmotor felett ez már határozott hátrány.

(A következő rész tartalmából: reklám- és flashblokkolás)CategoriesUncategorized