Szegény, szegény Firefox

Asa Dotzler legutolsó postjában arról ír, mennyire felháborító, hogy a böngészőtesztek az új 1.5-ös Firefoxot az Internet Explorer hetes verziójával hasonlítják össze.

Hogy legyen összehasonlítási alap: az érzékenyebb lelkű macesek akkor háborodtak fel legutoljára testületileg, amikor a Tiger review-k a Vistával (vagy akkor még Longhorn volt?) mérték össze a legújabb Mac OS X-et.

Fő érve, hogy míg a Firefox 1.5 már kint van a neten, lehet nyugodtan letölteni és használni, addig az új IE esetében az is bizonytalan, mikor jön ki a béta. Van igaza persze - bár a Microsoft médiastratégiájáról írtak olvastán megjelent a lelki szemeim előtt egy habzó szájú róka, de sikerült elhessegetni - csak kicsit felülemelkedik a tényen: több platform van, több választható browserrel, ők pedig egy crossplatform ‘megoldást’ gyártanak. Nincsenek jedik, nincs sötét oldal, satöbbi.

A “Firefox continues to ship high-quality, secure, and usable browsers on a regular basis” félmondat pedig teljesen letaglózott. És a procievő bug a maces kiadásban?


CategoriesUncategorized