Tudod az a szám, hogy tádádádám

Hülye cím, de eddig ez volt az egyetlen mód, hogy a rádióban hallott nótát a közös tudatot igénybe véve azonosítsuk. Ha viszont letöltjünk a Tunatic 1.0.1b - ebből a bétát kell elhinni - szoftvert, akkor a tádádám eljárás előtt geekülhetünk egy sort a mikrofonunkkal.

A szoftver nem ígér mást, mint hogy a rádióban játszott nótákat felismeri és ellát a dal címével és előadójával. És mindehhez csupán mikrofonra és netkapcsolatra van szüksége.

Talán nem kell magyarázni, miért vágtam bele némileg szkeptikusan a kísérletezésbe. Nincs négyszáz kilobájt és majd kitalálja mit hallgatok, persze. Ehhez - és a béta állapothoz - képest nagyon jól teljesített. A Jethro Tull dalokat például csont nélkül felismerte, sőt az infó ablakra kattintva elvitt egy oldalra is, ahol az adott dalt, albumot, hozzá tartozó posztert lehet megvenni. Üzleti modell már van - ráadásul tetszetős - itt kezdtem el komolyan venni a Tunaticot, annak ellenére, hogy más együttesekkel nem volt ennyire jóban.

Következtetés, kedves Watson, a Tunaticos arcok a világ legnagyobb Jethro Tull rajongói.

A program freeware, ingyenesen letölthető a Wildbits oldaláról, ráadásul van windows és mac verziója is. Jó kísérletezést.


Van amikor működik…

CategoriesUncategorized