Hiba a photocasting körül (upd.)

Felemás sajtója van manapság az Apple-nek. Egyrészt nagyon pozitív kritikát kapnak az új gépek, C.K. Sample ma a tuawon olyan lelkendezést írt a frissen beszerzett 17”-os iMacjéről, amilyet még soha. Másrészt viszont az új szoftverek folyamatos támadás alatt állnak.

Először az derült ki, hogy az új iTunes-ba épített mini store hazatelefonál az Apple-nek, küldve a hallgatott zene előadóját és címét és a felhasználó Apple ID-jét. Aztán megjelennek az első tesztek az iLife csomag új tagjáról az iWebről, és kiderül, hogy bár a program által generált kód valid, de annyira szép, mintha MS Worddel írták volna.

És mire az Apple kielégítő módon javítja az árulkodós iTunes-t

iWebből viszont várhatunk a 2.0-ra meg a 3.0-ra, na nem mintha le akartam volna cserélni a napokban a ‘05-ös iLife csomagomat

kiderül, hogy a Jobs által industry standard-nek kikiáltott Photocasting RSS korántsem standard, annyira, hogy nem is működik minden kliensben. Megint van mivel foglalkozni a sajtóosztálynak.

Az RSS-sel különben már a podcasting lenyúlásakor befogadásakor is voltak gondjai a cégnek a szabványokkal és az azokat megtartó közösséggel, tudniillik akkor se kérdeztek meg senki, hogy ‘srácok, ez így működni fog?’.

Ami igazán kínos, hogy mostanában már nem csak a Google-re mondják azt, hogy az lenne az új Microsoft, hanem az Apple-re is. Nem hiszem, hogy ilyen sajtó kell Jobséknak.

Update:
Nem kellett volna vizionálni, hogy nem szivárog be ez a hír itthonra. Igaz macnek szentelt oldalon még nem látam, de a zokszigén viszonylag sokat foglalkozott vele.

CategoriesUncategorized