Komment rss a Viennában, virtuális asztal OS X-re

Egyrészt, Serif gyorsan és hatékonyan rábeszélt múltkor, hogy blogon való köldökbámulás helyett javasoljam a fejlesztőnek a wfw namespace teljeskörű támogatásának beépítését a következő verzióba. És így is történt.

Ott még nem tartunk, nem lévén a magyar népmesék Jankovics Marcelli világában, hogy rögtön bele is írja, viszont kaptam választ. Azt írja Steve (a Mac világában minden második ember Steve vajon?):

This is actually already planned for 2.1 although it is somewhere down the list. It is likely to be a significant amount of work supporting posting comments as compared to displaying and retrieving them so the implementation will probably be split with the latter delivered in 2.1 and the former later.

Magyarán: “Lészen ágyú!” és esetleg lészen kétirányú rss is. Kudos.

Másrészt pedig, ma meggyökerezett bennem a vágy, virtuális asztalkezelőre van szükségem. Keresgélés közben kiderült, hogy az asztalkiegészítések a szokásos Macintosh eloszlást mutatják: van két-három abszolút nem vonzó kereskedelmi szoftver és van mellettük egy-két ingyenes, opensource és funkciógazdag alternatíva. Esetemben ez utóbbi a fantáziáról és hihetetlen mesélőkedvről árulkodó Desktop Manager lett, az előbbieket meg kidobja a Google.

Na ez még nem érne meg egy mondatot sem, viszont a szoftver kiválasztása után ébredtem rá, hogy már megint megelőzött a világ. A Drunkenblogon nemhogy ajánló van a Desktop Managerről, hanem egy hosszú interjú is a fejlesztővel. Akiket érdekel a Quartz engine hackelése, titkos API funkciók megtalálása, Exposé funkciók eloszlása és hajlandó emiatt hosszú képernyőket betöltő szövegeket olvasni, azoknak itt a link a Drunkenblogra.

A DM használhatóságáról még egyszer akarok írni, ha lesz időm, addig is marad az érvekkel alá nem támasztott sok szeretettel ajánlás.