Mennyit foglal az Universal Binary?

Mióta bejelentette Jobs a platformváltást foglalkoztat a kérdés, mennyivel lesznek nagyobbak a programok amiatt, hogy mindkét architektúrán futtatható kódot tartalmaznak. Most hogy kijött az Adium 0.88, ami már univerzális, egymás mellé tettem a két fájlt.

Azoknak, akik lemaradtak a mesével: az Apple lassan átáll Intel processzorokra - az első ilyen gépek már a piacon vannak - és ezzel párhuzamosan a PowerPC-re írt programokat is natívan futtathatóvá teszik - most egy emulátor rétegen keresztül futnak a régi appok. Amíg a váltás tart - és ki nem kopnak a PPC-s gépek - a programok Universal Binary formátumban jelennek meg, amik tartalmaznak PPC-re írt kódot is és Intel procira írt kódot is, így nem kell külön verziókkal kavarni.

Kezdetben voltak olyan félelmeim, hogy ez a váltás komoly méretnövekedéssel jár, ezzel szemben a chatprogram két verziója közt csak valami öt megabájt különbség van, ami bőven belül van az elviselhetőség határán.És ha már UB hírek, akkor tegnap estétől a Growl is univerzális bináris formátumban érhető el, ráadásul egy tizedesjeggyel közelebb került az 1.0-hoz.

Update:
Universal binary formátumban elérhető immáron a Shiira is, a méretnövekedés 0.7 megabájt. Optimista hangulat kezd kialakulni.

CategoriesUncategorized