Sajtószemle kötözködéssel

Apple dzsemborik alkamával zseniális cikkek születnek a magyar sajtóban arról, mit is mutatott be minden fanatikus kedvence, Steve Jobs. Ilyenkor öröm bloggernek lenni, szabad a beszólogatás.

Az index - egyébiránt időben, abszolút nem két-három nap késéssel - cikkét már Neuromancer kommentálta, röviden fejtegetve, hogy az iMac lenne-é a legerősebb modellje az Apple-nek. (Helyes válasz: nem.)

Az sg.hu, is kitett magáért, azon túl, hogy a Rosetta-Universal Binary-egyelőre nem natív Pro alkalmazások szentháromságát sikerült teljesen összekeverniük, és hogy az újítások kimerülnek a processzor és grafikus kártya cseréjében, egész jó írást sikerült összehozniuk.

Abszolút szubjektív persze, de a legnagyobb tévedés díja a hvg.hu-é a következő mondatért:

“Jobs bemutatta az Apple új szoftvercsomgaját, az iLife Suite-ot, amely iWeb alkalmazása segítségével lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre weboldalakat, filmeket készítsenek, illetve „photocastoljanak”.” (hvg.hu)

Szerintem első ránézésre is kiderül, mi a bajom vele. Ha nem, akkor adok segítséget: a szoftvercsomag neve iLife ‘06. Yomikón, az iBookomon a ‘05-ös verziója van fent, ami az elsőként kiadott iLife ‘04 fejlesztett változata.

Aljasság persze, de a két év tévedés mellett - pedig az iWeb észrevétele teljesen jó, csak a frissítette szót kéne elhelyezni a mondatba - fel se tűnik elsőre a typo, ugye.

Született cikk a hwsw-n és az origón is az intel procis macekről, de azokba nem tudok beleakadni, sőt tetszenek. Sziktranzit…

CategoriesUncategorized