Szeressük-e a Firefoxot?

Azt már lentebb megírtam, hogy én miért nem szeretem a firefoxot macen és miért nem az az elsődleges böngészőm. Most viszont a tuawos David Chartier közölt egy nyílt levelet arról, mit hiányol a leghájpoltabb böngészőből.

A levél első felét kitevő panasz - extension oldal áttekinthetetlensége - nem tartozik szigorúan véve a Firefox hibái közé, de ettől függetlenül relevánsnak tűnik. (És azt még fel se emlegeti, hogy a hivatalos extension oldalon sincs fent minden.)

A második pont viszont leírja körülbelül az összes problémámat: lack of OS X-ability. Azaz, hogy a böngésző nem használja a rendszer beépített jelszókezelőjét (keychain access), így a benne tárolt jelszavakat nem lehet egyszerűen backupolni .Mac segítségével.
A kommentek között még felbukkannak még a szkrollozás és az aqua look hiányosságai, továbbá a szerintem legfontosabb: nem működik együtt a firefox a beépített helyesírás-ellenőrzővel.

Érdekes, hogy az összes kifogás oka abból következik, hogy a firefox platformfüggetlen, és nem fejlesztenek az egyes rendszerek egyéni funkcióira. Lehet mégse az egy szoftver minden rendszerre a megoldás.

CategoriesUncategorized