Videók post helyett

Nem kell félni, nem kezdek videoblogba - volt pár podcast jellegű mix régen, de azt is pirulás nélkül tagadom le - viszont folytatva az eddigi automata pilótára kapcsolt WS-ot, ajánlok két videót, és megyek vissza szépirodalmat olvasni.

Személyes mellékvágány: pénteken irodalom szigorlat, és még van pár igazán unalmas, de annál klasszikusabb regény hátra a listámon.

  1. Drunkenbatman mellett úgyse lehet elmenni, ha az ember mac témában olvasgat - ugyanezt különben szaboat megállapította John Gruberről is, na azóta halott a Daring Fireball rss-e, szóval ha a drunkenblog feedje is meghal, lehet engem okolni - viszont nem vagyok meggyőződve arról, hogy az Evening at Adler beszélgetős videót mindenki látta már. Maces független szoftverfejlesztőkkel, ott van mindenki, aki számít, beszélget Drunkenbatman.

    Az egyik kedvenc témám - blogolás és szoftverfejlesztés - is szóba kerül, és persze ezer más fontos gondolat…

    Résztvevők listája és letöltés itt.

  2. A másik videóba csak belenéztem, de már látszik, hogy csillogóan szórakoztató. A címe Stargate - True Science, a kilencedik évadhoz jelent meg extraként. És nem is az az igazi csoda, hogy a sorozat megélt kilenc évadot, hanem hogy annak az univerzumnak a teremtői magyaráznak science fiction-ről, akik szerint az egész galaxisban beszélik az amerikai angolt.

    Elvben a műsor azokról a tudományos elvekről szól, amelyek feltűnnek a Stargate különböző részeiben, ezek lehetségességéről, és így tovább. Ma éjszaka igyekszem megnézni, és ha minden várakozásom ellenére megmagyarázzák, miért használ minden idegen civilizáció usb-t a berendezésein, akkor updatelem a bejegyzést és elnézést kérek.

    Beszerezhetőség: nekem az “egyik ismert torrentoldalról” van meg…
CategoriesUncategorized