Blogkliensek macre

Az ötlet az volt, hogy két-három nagyobb blogklienst mindenki ismeri, viszont az ingyenesekről nem igazán  van infó, kéne végezni pár tesztet. Az elsőre jónak tűnő ötlet nem jött össze, tesztnek nem nevezném, ami történt, de a tapasztalatokat azért leírom.

Kezdjük azzal, hogy furcsa egyetemi proxyn keresztül az internet se ugyanaz. A legkisebb, teljesen minimalista blogkliens a BlogThing nem vette az akadályt, nem tudta magát kiküzdeni a netre. Pedig próbáltam neki megadni az adatokat a régi bloggeres WS-hoz és a freebloghoz is.

Blogger XML-RPC: https://www.blogger.com/atom/
Freeblog XML-RPC: http://freeblog.hu/blogger.xmlrpc
A blogter jelenleg nem támogatja a kliensből való postolást.

A második, windows platformon már bizonyított, kliens a Qumana eljutott odáig, hogy kapcsolatot teremt a blogmotorokkal. A bloggerre még az írásom is átjutott, bár a címet elsikkasztotta út közben, viszont minden postoláskor megfagyott a kliens. Ezt persze hajlamos vagyok elnézni a béta verziónak, eleve szép, hogy két platformra fejlesztenek, de mindennapi használatra nekem alkalmatlan a program.
Proxymentes környezetben lehet, hogy normálisan viselkedik, ha valaki kipróbálta, várom a tapasztalatokat.

És végül, délelőtt olvastam a hírt, hogy hosszú hallgatás után új verzióval jelentkezett a Flock gárdája. Nagy csinos betűkkel ki is volt írva délután, hogy itt a várva várt 0.6.0-s verzió, de a letöltött file mindig a régi 0.4.10-es verziónak bizonyult.
Estére ez annyiban módosult, hogy már a várva várt 0.5.1-es verzióról szólnak a hírek és még mindig a 0.4 tölthető le.

CategoriesUncategorized