Három újabb service

A Blogspotting mai postja kapcsán

A körítés legalább annyira érdekes, mint a szóbanforgó szoftverek. A könyvírásra készülő Stephen Baker egy postban az olvasó segítségét kérte, hogy milyen hordozható gépet és hozzá illő szoftvert szerezzen be. A mai post pedig azzal fejeződött be, hogy egy PB G4 és egy DevonThink licenc boldog tulajdonosa.

jutottam el a kreatív írást támogató - legalábbis ezt szokták emlegetni - szoftverekkel foglalkozó Devon Tecnologies oldalára. A Thinket régebb óta ismerem, igaz sose volt rá szükségem, de csak ma vettem észre, hogy kínálnak pár freeware appot is, köztük egészen hasznos service-ket.

Hármat gyorsan “telepítettem” is:

  • AntiWordService - Word dokumentum - plain text konverziót végez bármely Cocoa app számára. A formázások nem maradnak meg, a szöveg viszont kinyerhető. (Doksit elvben megnyit a TextEdit is, de sose tudni)
  • CalService - Cocoa texteditorban egyszerűbb (és közepesen bonyolult) egyenleteket old meg. Használata: 4+3, kijelöl, Alma+= és kiírja. Még talán a Quicksilveres megoldásnál is bájosabb.
  • PDF2RTF Service - PDF megnyitás rtf-ként bármilyen cocoa editorban. Ez talán a legjobb mind közül, mindig utáltam konvertálgatni.

És a plusz egy: WordService, egy raklap formázást tartalmazó szolgáltatás, az ilyesmihez általában már Mellelt nyitok.

(letöltések)