IT-s rádióműsorok

Az előző félévben szoktunk rá a szobatársammal (angol-infó), hogy IT témájú rádióműsorokat hallgassunk mindenféle háttérzaj helyett. Kicsit fáraszóak néha, volt példa, amikor konkrétan sikítani kezdtem - a Modemidőkben az egy női hang közölte az új Mac laptopjáról, hogy “olyan kis cukor” - de vannak jó és informatív adások is.

  • A Technománia adásai közül nem igazán válogatunk, jön minden adás podcastban, annyi, hogy a rosszabb darabokat korábban törlöm. Az OpenOffice - Microsoft Office “párharcról” szóló adás vagy a CC-s beszélgetés nagyon jó volt. (archívum)
  • Sokkal ötletszerűbben követjük a Digitálist a Kossuton. Fel kell menni a honlapra, ki kell mazsolázni a műsorokat (szerda 17:00), letölteni a Real media fájlokat, satöbbi. A “fiatalos” - esetenként összeszedetlen - Technomániához képest ez ráadásul lassabb is, este akár altatóként is jó. Viszont a legutóbbi mobilkommunikációval foglalkozó műsor (RM) nagyon jó volt, az ilyen adásokért sok hülyeséget megbocsát a hallgató.
  • A Modemidők Netidők frissen került be a listába, egyelőre egy borzalmas minőségű Doransky interjút leltem, de az ezer évre visszanyúló archívumban biztos vannak még érdekességek. (most egy 2001-es adás szól, addig biztos vissza lehet ásni.)