Legózzunk!

El is felejtettem, hogy pár hete ajánlottam és telepítettem a Bricksmith nevű ‘legózóprogramot’, de a wired aktuális száma, ami tele van legós cikkekkel, felfrissítette az emlékezetemet. Annál is inkább, mert a címlapsztori rövid hat oldalban meséli el a robotépítős, programozós Mindstorms csomag

különben a lego mindstorms a válasz arra a kérdésre is, hogy mit vennék a lottóötösből. “sok van, mi csodálatos”, ugye

külső fejlesztők bevonásának segítségével végrehajtott megújulását. Szalad ilyenkor a képzelőerő, na.

A cikkben említi a Lego hivatalos számítógépes tervezőprogramát, a Lego Digital Designer-t is, de arról a telepítést követő harmincadik percben lemondtam. Abban a fél órában viszont sikerült összerakni egy egészen decens szürke keresztet, majd ezt a csúcspontot igazi mélységek követték. Magyarán szólva a program kvázi használhatatlan. Viszont ha sikerül valamit mégis összerakni, akkor azt megrendelhetjük dobozban a Legótól. Ímé a szolgáltatás.

Ezzel szemben a Bricksmith instant sikerélmény. A bal oldalt látható szofisztikáltnak a legjobb indulattal sem nevezhető holdjárót például húsz perc alatt dobtam össze. A sietség látszik, de azzal összevetve, hogy az LDD-ben ennyi idő alatt semmi vállalhatót nem alkottam, a holdjáró maga a későbbi együttműködés ígérete.
Nagyon egyszerűen új elemek a modellhez, színezni is öröm őket, egyedül a darabok forgatásának a billentyűit nem találtam meg, maradt a kattogás.

Ha valakinek meghoztam a kedvét a játékhoz, akkor a Bricksmith-t itt találja meg, a windowson futó Leocadet pedig itt lehet letölteni. Az első alkotások pedig jöhetnek kommentben.


CategoriesUncategorized