OS X kompatibilis egerek

Srác barátom - friss switcher - kérdezett meg tegnap, hogy mit lehet kezdeni egy olyan egérrel, aminek az - azóta erőszakkal kinyitott - dobozán szerepelt ugyan a mac kompatibilitást jelző mosolygós finder arc, de csak OS 8.6, OS 9.2 drivert adtak hozzá.

Az ilyenkor első tippként alkalmazott USB Overdrive neki bevált

ez az egyik dolog, amit nagyon várok a Leopardtól: rendes beállítófelület többgombos egerekhez, valami olyasmi, ami a Mighty Mouse-é (screenshot). A logitech által adott Control Center (screenshot) is elég okos, más jó third party cuccal viszont még nem találkoztam.

így nem kellett kipróbálni a tapasztalatom szerint sokkal instabilabb SteerMouse-t. Nekem annyira nem vált be egyik se, mikor az otthoni Genius-hoz kerestem valamit, ami működésre bírja a gombokat. Úgyhogy írtam a magyar és a nemzetközi Genius képviseletnek.

Először a nemzetközi válaszolt. Elismerték, hogy a Superior becenevű egérhez még nincs driver, de mellékelten küldenének egy sima netscrollhoz valót, az biztosan vezérel öt gombot (ezekre került az exposé). Sűrű elnézések a továbbiakban. A magyar képviselet válasza késett pár napot a nemzetközihez képest. ők is elnézést kértek, majd elkezdtek mutogatni a nagy Geniusra, hogy tőlük kérdezzek, mert a magyar képviselet az kicsi krumpli, itt nem tudnak ilyenre választ adni.

Tanulság nincs, az igazi apple júzerek úgyis egygombos egérrel nyomulnak. :)