Ott szalad az üzlet

Reggeli sg.hu olvasgatás közben - igen, tudom, az sg a gémer ópiuma, a félelem az elme gyilkosa, satöbbi -találtam egy apple cikket is. Ez önmagában még nem túl érdekes, valamiért szeretnek Apple cuccokkal foglalkozni az it lapok, viszont a lap alján található hirdetések elgondolkodtattak.

Az SG kommentrendszerén fut ugyanis egy kulcsszavas hirdetőrendszer, ami a megvásárolt kulcsszavakat linkhez hasonlóvá teszi. Ha egy ilyen szó felé viszi az egérmutatót a felhasználó, akkor pedig megjeleníti a reklámot.

Az itteni hirdetések többek közt a bloggerek szórakozásául szolgálnak az elütések nagy száma miatt.

A mostani cikk kommentjeiben előfordulnak a ‘apple’, ‘mac” és ‘ibook’ szavak is, ráadásul ezek közül az utolsó kettő kulcsszó is.  A reklámok mégsem az ismertebb hazai apple kereskedők oldalaira mutatnak, hanem egy számomra ismeretlen ‘általános számítógépkereskedő’ cég lapjára.

Nem tudom, hogy az sg-n nem éri-e meg macet reklámozni, a kulcsszavas hirdetési forma nem kifizetődő az apple kereskedők számára vagy az apple olyan termék, aminek “nem kell cégér”. Érdekes lenne tudni. Tippeitek vannak?

Bónuszkérdés szorgalmasoknak: ha a hirdető megvette az ibook és a mac szavakat, akkor az apple-t miért nem csapta hozzá a csomaghoz?

CategoriesUncategorized