Drunkenbatman szemléltet: Webkit/Webcore bug (upd.)

Legegyszerűbb úgy tudatosítani egy bugot, hogy bemutatjuk a működését. Drunkenbatman ezt annyira jól tudja, hogy egy kisebb csoport készül lincselésre a kommentboxában, mert összeomlasztott pár Safarit. Hogy a mese szép legyen, a demonstrált hiba az összes WebKit és WebCore alapú appban jelen van Tiger alatt. Én Safarival, Finderrel, Preview-val és Mail.app-pal próbáltam ki, azok úgy esnek össze, hogy öröm nézni.

A szórakozás végével azért küldjetek pár error reportot az Apple-nek. Csak, hogy sejtsék, hogy gond van.

Update:

Az elmúlt fél nap alatt elég komment gyűlt össze ahhoz, hogy érdemes legyen végigolvasni őket. Érdekes módon előkerül Bush elnök iraki háborúja, a gondolat, hogy most a sok hibaüzenet elárasztja a szegény Apple-t, megemlíttetett, hogy az író script kiddie (igen, még mindig az egyik legolvasottabb maces bloggerről beszélünk) és hogy faszfej, felelőtlen, rosszindulatú és úgy általában ártani akar a törzsolvasóknak. Többen arra is esküdöznek, hogy soha többet nem olvassák, uff.

Arról viszont kevesen beszélnek, hogy ez a bug mennyiben kihasználható, illetve az ‘os x a tökéletes rendszer’ tévhit milyen veszélyeket rejt magában. Úgy tűnik a humanika x-edik törvénye, hogy ha mód adódik, a beszélgetések offtopikká válnak, amelyben a júzerek egymást minősítgetik.