Jön az Uno 1.3 és egyéb állatfajták

Legjobb hírt előre: aki eddig nem döntött úgy, hogy az kiadásonként új szabvánnyal megjelenő os x gui-t kicsit egységesebbre cseréli (kulcsszavak: Shapeshifter, ThemeChanger, Uno), az ne siesse el a váltást. A hivatalos honlap szerint hamarosan jön az Uno 1.3, ami annyira Unified lesz, hogy nem is kell három külön installer, mint eddig.

A sietősek azért felrakhatják az Uno 1.2-t, az iTuno 1.2-t (hivatalos oldal) és a hozzáillő Firefox skint Aronnax gyűjteményéből.

A megszállott skinezők ezen felül letölthetik az Adium Metal-t is,

olcsó közbevetés, de ilyenekért adnám el a lelkemet is, hogy az adium metalban nem gitároznak, még olyan színvonalon sem, mint a Free software songban

ami egy csak felületében eltérő forkja a népszerű multiprotokoll chatkliensnek. Még nem sikerült átlátni, hogy egy egyszerűen skinelhető programból minek kell alternatív kiadást készíteni, de majd Idő nagyúr beláttatja velem.

És végül az unified vizekről elevezve - több képzavar se lesz már ma - azoknak, akik szeretnek linkeket jól eltenni, de nem barátai a del.icio.us-nek, a linkternek vagy úgy általában a bookmark bar-nak, itt a Webnote Happy. A program kereshető és megjegyzésekkel bővíthető módon tárolja a választott böngészőből bookmarklettel átküldött linkeket.

Ideális persze az lenne, ha a Voodoopad-be lehetne ilyen módon linkeket küldeni, mert az a Webnote Happy-vel szemben egy tényleg hasznos app.

Update: