Megjelent az Origami

Nem sikerült igazi gerilla kampányt kiépíteni az új játészere köré a Microsoftnak - eddig talán a betiltott xbox reklám volt a legjobb ilyen lépésük -, de azért érdeklődve várta a fél internet. És most meg is jelent egy tabletnél kisebb, PDA-nál nagyobb készülék.

Túlélve a ‘kell egy ilyen mindenképpen’, ‘nincs is rá szükségem’ és ‘ráadásul pénzem sincs rá’ fázisokat, felvetődött egy kérdés: Miért nincs ilyesmije az apple-nek? A közösség ezer éve várja az iTabletet, valami 9-10-12 collos tablet gépet, de az makacsul nem jön. Néha feltűnnek a Newton vonal folytatásáról szóló pletykák is, várják az emberek az ‘iPDA’-t, de az se igazán érkezik. Helyette van khm… visszafogottan jó fogadatású - lásd még megbukott - iTunes mobil, video iPod és egy nagy rést követően a 12”-es iBook.

Első blikkre az ultramobil pécéken kényelmesebbnek tűnik filmet nézni, mint egy video iPodon. A tablet jelleg miatt olyan helyeken is használható, ahol egy iBookot legalábbis problémás kinyitni - tehát bárhol, ahol nem lehet leülni. Gyönyörűszépen passzol az egész koncepció a fentebb felvázolt résbe. Már csak az ára, ami egy diggen látott cikk szerint hatszáz és ezer dollár közti lesz, foghatja vissza a vásárlókat.

Ez az első berendezés, amit nem kiáltanak ki ipod killernek, mégis elég ‘kúlnak’ néz ki elsőre, hogy legyen esélye elterjedni.

Update: